JADŁOSPIS
03.11.2025 – 07.11.2025
|
|
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Poniedziałek
|
Kawa z mlekiem,
chleb mieszany
z makrelą w pomidorach,
Herbata owocowa, marchewka w słupkach
|
Zupa: kapuśniak
z ziemniakami
i kiełbaską,
makaron z serem białym i musem truskawkowym,
kompot owocowy
|
Herbata
z cytryną, ciasto drożdżowe ze śliwkami
(wypiek własny)
|
|
Wtorek
|
Zupa mleczna z płatkami zbożowymi,
weka z masłem,
szynką z indyka
i rzodkiewką,
herbata owocowa,
1/2 jabłka
|
Zupa: koperkowa
z makaronem zacierką, ziemniaki,
pulpety w sosie pomidorowym,
ogórek kiszony,
kompot śliwkowy
|
Banan, wafle ryżowe z polewą malinową
|
|
Środa
|
Herbata z cytryną,
chleb wieloziarnisty
z masłem,
szynką wiejską, pomidorkiem
i szczypiorkiem,
herbata owocowa,
żurawina
|
Zupa: kalafiorowa
z ryżem, ziemniaki, potrawka z kurczaka
z warzywami, sałatka
z groszku, papryki
i ogórka konserwowego,
kompot owocowy
|
Koktajl jagodowo-truskawkowy na bazie jogurtu naturalnego, ciasteczka owsiane
|
|
Czwartek
|
Kakao,
chleb graham z masłem, twarożek na słodko,
herbata owocowa,
kalarepa w słupkach
|
Zupa: jarzynowa
z kaszą jaglaną,
ziemniaki,
ryba miruna panierowana, surówka
z kapusty kiszonej,
kompot śliwkowo-jabłkowy
|
Galaretka owocowa
z plasterkami banana
|
|
Piątek
|
Herbata z cytryną,
chleb mieszany
z pastą z kiełbasy, papryka czerwona
w słupkach sok pomarańczowy
|
Zupa: fasolowa
z ziemniakami,
racuchy drożdżowe
z jabłkami,
kompot śliwkowy
|
Kakao,
weka z masłem
z ogórkiem zielonym
i jajkiem na twardo
|
Dyrektor Przedszkola zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie
Woda do picia podawana jest dzieciom na bieżąco
Jadłospis opracowała:
Intendent: Ewa Gwiżdż